dissabte, 15 d’octubre del 2016

XVI Caminada Popular de Sarrià


Un any més s'ha realitzat la tradicional caminada popular organitzada pel Centre Excursionista Els Blaus, activitat inclosa dins de les activitats programades de la Festa Major de Sarrià, que té per objectiu conèixer els diferents racons del Parc Natural de Collserola. Any rere any, el traçat va variant de forma que els camins per on transcorre la caminada siguin assequibles per a tots els públics.

-Dades d'interès:

.-Hora sortida: 9:15 (Plaça Pep Ventura)

.-Distància: 10,5 Km

.-Ruta: Vallvidrera - Plaça dels Pins - Can Cuiàs - Fornot de les Torres - Santa Maria de Valldonzella - Coll de les Torres - Can Cuiàs - Plaça dels Pins - Vallvidrera 

.-Horaris orientatius:
.-Track Wikiloc:


Powered by Wikiloc



A cada participant inscrit se li dóna aquest tarjetó, indispensable portar-lo per fer la caminada i rebre els avituallaments, com el deliciós entrepà de Margarit!
Punt de sortida: Des de la Plaça Pep Ventura, davant mateix de l'estació de funicular de Vallvidrera. Aquest any fins a 500 participants van realitzar el recorregut de la Caminada Popular. El temps es va mantenir estable però amb el cel tapat, fent que l'ambient no fos tan calorós. 
Els primers passos de la caminada transcorren pel nucli urbà...
...però de seguida ens endinsem al bosc. Un dels moments en els quals es va formar embús, tot just esperant per rebre l'esmorçar! Ens trobem a la Masia de Can Cuiàs (també coneguda com a Sant Joan de Salern), just a la carretera de Vallvidrera a Molins de Rei. 
La caminada transcorre per camins i corriols assequibles per tothom, encara que cal tenir un mínim de forma física.
A diferència de l'any passat, durant tota la caminada el cel es va mantenir tapat.
Fornot de les Torres. Antic forn de calç del segle XVIII, el qual encara es conserven les seves restes.
Molt aprop d'aquest antic forn de calç es troba l'antic Monestir de Santa Maria de Valldonzella, prop d'una pista forestal anomenada carretera de santa Creu d'Olorda a Sarrià. Per més info: [+],[++]


Actualment el Monestir de Santa Maria de Valldonzella, es troba situat a Barcelona (Sant Gervasi) prop de l'indret on hi havia l'antiga residència reial de Bellesguard i actuatorre Bellesguard.
Darrer avituallament de la caminada al Coll de les Torres, ja fins el final haurem d'esperar per reposar les nostres forces!
I a l'arribada ens espera un bon avituallament com a recompensa d'haver completat la caminada! 

2 comentaris:

Trueno ha dit...

Bon post Ignasi, gran jornada!

Unknown ha dit...

Gràcies Carles! ;)