dimecres, 21 d’octubre del 2015

XV Caminada Popular de Sarrià


I un any més s'ha realitzat la Caminada Popular emmarcada dins de la Festa Major de Sarrià, organitzada pel Centre Excursionista Els Blaus. Enguany l'itinerari programat era circular, amb començament i acabament a la Plaça Pep Ventura a Vallvidrera, davant de l'estació Superior del Funicular de Vallvidrera.

Aquest tipus d'esdeveniment esportiu organitzat pels Blaus, apte per a tots els públics, és una molt bona oportunitat per descobrir i redescobrir diferents racons del Parc Natural de Collserola, que ens dóna la oportunitat tant de gaudir de la natura com de conèixer punts d'interès que formen part del patrimoni del Parc Natural de Collserola.

Dades d'interès
-Sortida: 9.15 h Plaça Pep Ventura (Vallvidrera)
-Distància: 9,0 km
-Desnivell: +234m / -234m
-Track Wikiloc


-Punts d'interès i horaris orientatius


A cada participant inscrit a la caminada se li donava aquest tarjetó, amb el dia, la hora i l'ubicació del començament del recorregut, el número d'inscripció, els avituallaments i, per la part del darrere el reglament i el telèfon de contacte, en el cas de tenir alguna mena d'incidència.


Respecte l'any passat, pel que fa al temps era molt més estable (l'any passat va plovisquejar a primeres hores), cel força serè amb bandes de núvols alts, temperatura força suau, encara que a primeres hores feia una mica de fresca. El dia acompanyava molt i això sempre engresca a realitzar la caminada amb més il·lusió i ganes! Com es pot veure a la foto molta gent hi havia inscrita aquest any.

Després de sortir de la Plaça Pep Ventura, anant cap a l'esquerra es baixa per aquestes escales que condueixen a la plaça de Vallvidrera.

Una mica ja més endavant de l'itinerari, un cop hem creuat la carretera de Molins de Rei, podem contemplar aquestes magnífiques vistes de la ciutat de Barcelona amb el cel enteranyinats per núvols alts.

També des d'aquest punt es pot contemplar per exemple el Tibidabo o la Torre de Collserola.

En arribar al coll del Portell, seguim per la pista de la dreta (línia vermella). La pista que puja (línia groga), condueix fins a les antenes de Sant Pere Màrtir.


I arribats a aquest punt de la caminada que millor que degustar un deliciós entrepà de fuet o de formatge made in Margarit Boníssims!!! :)

La majoria de la caminada transcorre per camins assequibles per a tots els públics.

I en cas de perdre's només cal seguir les fletxes i les fites col·locades ben visibles.per a tots els participants.

Durant la caminada es passa per diferents punts d'interès, com per exemple Can Fatjómasia que pertany al municipi de Sant Just Desvern, documentada des de l'any 1310 i que pren el nom actual des de l'any 1690. Indret on va néixer curiosament Pere Senserrich, el primer bomber de Barcelona que ha arribat als 100 anys de vida. 

Un altre punt d'interès del recorregut és la font de Can Merlès, restaurada l'any 2010. Aquí a la imatge podeu veure la font, d'on brolla l'aigua cap a una pica i, en línia a la font hi ha l'aqueta de distribució, que subministra aigua a la font i, una porta metàl·lica que clausura la galeria que condueix fins a un pou de perforació.

En aquesta foto més general es pot veure tot el conjunt que forma part d'aquesta font: a l'esquerra de la torre (que és un pou coronat actualment per un placa solar fotovoltaica com a sistema de bombeig) hi ha una bassa on va a parar l'excedent d'aigua provinent de l'arqueta de distribució i, a la dreta hi ha la mina que s'endinsa en el fondal uns 20 m.

A la següent imatge es pot veure l'esquema del funcionament del complex de la font de Can Merlès:

Es nota que aquest any està sent força escàs pel que fa a precipitacions. I això es veu perfectament a la vegetació i, en quant als bolets durant la caminada els únics que vam veure són com aquests que apareixen a la imatge: Apagallums!

I tot xino xano arribem de nou a la Plaça Pep Ventura, el punt final de la caminada i, on Els Blaus ofereixen un avituallament molt abundant i donen un fulletó als participants amb les excursions programades del Sarrià Camina.

I ja és hora d'anar tornant cap a Sarrià...

...perquè ens espera una suculent rostida de porc, activitat solidària organitzada per Xarcuteries Margarit, que enguany compleix 70 anys. Tots els diners recollits (un total de 1851 €) es donaran íntegrament al centre d'acollida Assís. Molt bona iniciativa!

Bon profit i ens veiem a la caminada popular de l'any que ve! 

3 comentaris:

Trueno ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Trueno ha dit...

Molt bon reportatge Ignasi!! Un rostit de porc boníssim!!

Unknown ha dit...

Gràcies Carles!!! ;)