diumenge, 18 de febrer de 2018

Nevada al Tibidabo (12-02-18)El dilluns dia de Santa Eulàlia va tornar a nevar a la part alta de la ciutat de Barcelona, concretament al cim del Tibidabo, Vallvidrera o Les Roquetes. En menys d'una setmana, ja ha nevat un parell de cops al Tibidabo: el primer cop el dijous dia 8, en el qual en algunes superfícies es va arribar a acumular un centímetre de neu. Però aquest dilluns, la nevada ha estat força més contundent, acumulant-se de 5 a 7 cm, fins i tot acompanyada de tempesta, tal com alguns dels que ens trobàvem allà vam veure/sentir com impactaven tres llamps sobre la Torre de Collserola. A continuació podeu veure el mapa de llamps que es van registrar:


Al voltant de les 8 del vespre fins les 21.30 més o menys, els aficionats a la méteo vam està voltant pel cim del Tibidabo i cotes properes veient com un primer moment es dipositava una capa de neu granulada i instants més tard feien acte de presència els primers flocs de neu que van arribar a enfarinar notablement tota aquella zona de Collserola. A la imatge 1 es pot veure el mapa dels gruixos que va deixar la nevada a diferents indrets de Catalunya. I a la imatge 2, es pot veure un recull dels gruixos de neu mesurats pels col·laboradors de la XOM (Xarxa d'Observadors Meteorològics) a la Catalunya Central, prelitoral i punts de la serralada litoral.

Imatge 1

Imatge 2
Al dia següent encara quedaven restes de neu a molts indrets i tal com es pot veure al mapa de temperatures mínimes, Catalunya es va llevar amb glaçades gairebé arreu excepte alguns trams del litoral. 

A continuació us deixo un vídeo i un enllaç al flickr com a recordatori d'aquesta nevada que alguns vam tenir la oportunitat de viure en directe:FOTOS NEVADA

https://www.flickr.com/photos/132064085@N05/sets/72157663767724157

Bon seguiment i fins la pròxima nevada!!! 😃